Uncharted - The Lost Legacy

Releasedatum: 23 augustus 2017

Toen wij op woensdag 23 augustus 2017 ein-de-lijk aan de slag konden met de eerste Uncharted game zonder Nathan Drake in de hoofdrol, waren wij erg benieuwd naar wat we te zien en te spelen zouden krijgen, want is een Uncharted game zonder de iconische Nathan Drake wel een échte Uncharted game? Al heel snel werden we ervan overtuigd dat developer Naughty Dog weet hoe ze een bekende sfeer moeten hercreëren, zonder daarbij de originele feel van een franchise te verliezen. Bravo! Wij werden nog meer verliefd op onze PlayStation 4 door deze game, helemaal toen we deze game konden spelen op de PlayStation 4 Pro, dus hieronder kan je lezen waarom wij vinden waarom jij absoluut deze PlayStation 4 exclusive moet gaan aanschaffen en het avontuur moet aangaan met Chloe Frazer in Uncharted: Lost Legacy! Dit is een top-game!

Chloe Frazer is terug!

Uncharted: Lost Legacy brengt de feel van een Nathan Drake game terug, maar dan met een dubbele female lead in een game die gevuld is met karrenvrachten actie en gevaar. Hoofdpersoon is dit keer Chloe Frazer, een karakter dat fanatieke PlayStation-gamers zullen herkennen uit Uncharted 2: Among Thieves en Uncharted 3: Drake’s Deception. Chloe moet een legendarisch Indiaas artefact uit de handen van een snode artefacthandelaar zien te houden. Chloe roept hierbij de hulp in van de huurmoordenares Nadine Ross, die we meteen herkenden uit Uncharted 4: A Thief’s End. Samen reizen Nadine en Chloe door onherbergzaam India en moeten ze soms tegen wil en dank samenwerken om het mysterie van het artefact te ontrafelen en zo de vroegtijdige ondergang van de Indiase regio te vermijden. Ren, loop, slinger, spring, praat en vecht je een weg door een avontuur dat zijn  weerga niet kent en Uncharted wederom helemaal op de kaart zet! Deze game smaak naar meer, veel meer, met Nathan Drake of niet!

Net als bij de games waarin de arrogante, maar aimabele avonturier Nathan Drake de hoofdrol speelde, zaten we gelijk in het verhaal van Uncharted: Lost Legacy. De graphics en het begin van de game bezorgden ons gelijk kippenvel, wat een ervaring! Hoewel de karakters anders waren dan Nathan, waren we gelijk verkocht, want zowel Chloe als Nadine zijn avonturiers in hart en nieren en door de on-point voice-acting die bij deze game is toegepast zit je meteen in het innemende verhaal. Alle actie verloopt ontzettend smooth, zoals we van een Uncharted game inmiddels gewend zijn en de balans tussen actie en puzzelen is prachtig verdeeld. Oops…Naughty Dog did dit again! Chapeau!

Overigens is deze game niet alleen te spelen op een PlayStation 4 Pro, maar ook op de reguliere PlayStation. Op beide type PS4 consoles speelt Uncharted: Lost Legacy geweldig; karakters en omgevingen komen écht tot leven, wat de beleving van deze game alleen maar ten goede komt.

Avontuurlijke multiplayer

Naast het op zichzelf staande verhaal van Uncharted: Lost Legacy krijg je ook bij aanschaf van Uncharted: Lost Legacy toegang tot de multiplayer en survivalmodus van Uncharted 4: A Thief’s End. Beide modi zijn subliem uitgevoerd en hebben een eigen bestaansrecht in het Uncharted game-universum. Beide speltypes hielden ons op het puntje van onze stoel en zorgden ervoor dat wij samen met familie en vrienden steeds terugkeerden naar deze twee modi om samen te kunnen gamen. Overigens heb je een PlayStation Plus abonnement nodig om online te kunnen gamen, maar gelukkig verkopen we deze abonnement ook in onze webshop, zie https://psncardsdirect.nl/psn-plus!